CIVIL JUDGE EXAM PRACTICE PAPER. 148

  • September 10, 2017
  • 10:00 am
  • Abhay Sharma

1. Goodwill of a partnership business is the property of the partnership
a. under Section14
b. under Section13
c. under Section12
d. underSection11

Ans. a

2. The State with the highest population density in India is:
a. Uttar Pradesh
b. West Bengal
c. Gujarat
d. Maharashtra

Ans. b

3. The Indian State with the highest female sex ratio is:
a. Punjab
b. Madhya Pradesh
c. Maharashtra
d. Kerata

Ans. d

4. Thefirst recipient of the Bharat Ratna after it was revived in 1980was:
a. Acharya Vinoba Bhave
b. Mother Teresa
c. M.G.Ramachandran
d. V.V.Giri

Ans. b

5. Compulsory dissolution of a firm has been provided under
a. Section 39 of the Act
b. Section 41 of the Act
c. Section 40 of the Act
d. Section 44 of the Act

Ans. b

6. An act done by a partner on behalf of the firm beyond the implied authority
a. can be ratified expressly
b. can be ratified impliedly by conduct
c. either (a) or (b)
d. neither (a) nor (b)

Ans. c

7. After dismissal of a complaint under Section 203, a fresh similar complaint on the same facts
a. is banned
b. is not banned but will be entertained only in exceptional circumstances
c. is not banned and will be entertained in all circumstances
d. either (a) or (c)

Ans. b

8. A new person can be introduced into a firm as a partner under Section 31 of the Act by
a. unanimous consent of all the partners
b. majority consent amongst the partners
c. with the consent of the managing partner
d. none of the above

Ans. a

9. Complaint may relate to:
a. a cognizable offence
b. a non cognizable offence
c. both (a) & (b) are correct
d. must be for a non-cognizable offence as the police has no power to investigate such an offence.

Ans. c

10. If the, person who is competent to compound offence is dead, the compounding
a. cannot be done
b. can be done by the legal representative of the deceased without the permission of the court
c. can be done by the legal representative of the deceased only with the permission of the court.
d. both (b) & (c)

Ans. c