CIVIL JUDGE EXAM PRACTICE PAPER 134

  • August 23, 2017
  • 10:00 am
  • Abhay Sharma

1. For an offence of cheating, intention to cheat should be present-
(A) in the end
(B) in the middle
(C) Both the above
(D) from the very beginning

Ans: (D)

2. LTTE (Liberation Tigers of Tamil Eelam) leader who was killed by Srilankan Army?
(A) P.Prabhakaran
(B) S.Prabhakaran
(C) T.Prabhakaran
(D) V.Prabhakaran

Ans: (D)

3. IPL-2009 was held in-
(A) South Africa
(B) England
(C) Australia
(D) India

Ans: (A)

4. Dacoit who was killed in encounter in June, 2009 in district Chitrakoot was-
(A) Dadua
(B) Malkhan Kewat
(C) Ghanshyam Kewat
(D) Tokia mallah

Ans: (C)

5. The words “SATYAMEVA JAYATE” in the State Emblem of India have been adopted from which of the followings:
(A) Brahma Upnishad
(B) Mudgala Upnishad
(C) Maitriyi Upnishad
(D) Mundakopanishad

Ans: (D)

6. Who of the followings cannot be removed by the Parliament?
(A) Attorney General
(B) Auditor General
(C) Election Commissioner
(D) Chief Justice of India

Ans: (A)

7. Who allows the introduction of the Finance Bill?
(A) President
(B) Finance minister
(C) Prime minister
(D) Speaker

Ans: (A)

8. The largest revenue in India is obtained from-
(A) Railways
(B) Excise Duty
(C) Sales Tax
(D) Direct Tax

Ans: (B)

9. Where is the headquarter of Reserve Bank of India situated?
(A) Mumbai
(B) Delhi
(C) Kolkata
(D) Ahmedabad

Ans: (A)

10. Whose name was announced for the Bharat Ratna Award in 2008?
(A) Pandit Ravi Shanker
(B) Tapan Sinha
(C) M.S. Subba Laxmi
(D) Pandit Bhimsen Joshi

Ans: (D)