CIVIL JUDGE EXAM PRACTICE PAPER 153

  • September 29, 2017
  • 10:00 am
  • Abhay Sharma

1. A Garnishee order is an order-
(A) prohibiting the judgment debtor’s debtor from making any payment to the judgment debtor
(B) directing the decree holder to take the payment from the judgment debtor’s debtor
(C) Both (A) and (B)
(D) None of the above.

Answer: Option C

2. Preliminary decree can be passed in a suit-
(A) for partition
(B) of partnership
(C) for possession and mesne profits
(D) All the above.

Answer: Option D

3. Order XXVI, Rule 4A C.P.C., empowers the court to issue commission in a suit for examination of a person-
(A) resident within the local limits of its jurisdiction ‘
(B) resident beyond the local limits of its jurisdiction
(C) who is about to leave the local limits of its jurisdiction
(D) Both (A) and (B).

Answer: Option A

4. A suit for compensation for wrong done to the person or to moveable property, where the wrong was done within the local jurisdiction of one court and the defendant resides within the local limits of another court
(A) can be instituted in the court within whose local jurisdiction the wrong has been committed
(B) can be instituted in the court within whose local jurisdiction the defendant resides
(C) Either (A) or (B) at the option of the plaintiff
(D) can be instituted anywhere in India.

Answer: Option C

5. Compounding of an offence will result in-
(A) acquittal
(B) discharge
(C) compromise
(D) conviction.

Answer: Option A

6. In a summary trial maximum punishment of imprisonment can be-
(A) 3 months
(B) 6 months
(C) 1 year
(D) 2 years.

Answer: Option D

7. Period of appearance for proclamation issued under Section 82 of Cr.P.C. is not less than-
(A) 15 days
(B) 30 days
(C) 60 days
(D) 90 days.

Answer: Option B

8. A revision can be filed against an order passed by Sub Divisional Magistrate under Section 145(6) of Cr.P.C. in the court of-
(A) District Magistrate
(B) ADM (Administration)
(C) Chief Judicial Magistrate
(D) Sessions Judge.

Answer: Option D

9. An offence of theft can be tried by a court under whose jurisdiction-
(A) the theft has been committed
(B) the stolen property is found in possession of thief
(C) the stolen property is kept by the accused knowing it to be stolen
(D) Any of the above.

Answer: Option D

10. If an offence is punishable with fine only then the limitation for taking cognizance will be-
(A) 6 months
(B) 1 year
(C) 2 years
(D) 3 years.

Answer: Option A