CLAT EXAM PRACTICE PAPER 103

  • July 12, 2017
  • 2:30 pm
  • Abhay Sharma

 

 

1. Sharad was entrusted with
(a) the task of coordination yesterday’s programme
(b) due to certain difficulties
(c) success in this organisation
(d) No error.

Answer: Option B

2. One should make
(a) his best efforts if
(b) one wishes to achieve
(c) success in this organisation.
(d) No error.

Answer: Option B

3. Having deprived from their
(a) homes in the recent earthquake
(b) they had no other option but
(c) to take shelter in a school.
(d) No error.

Answer: Option D

4. The technician reminded
(a) us where was the
(b) temple and even led
(c) us to the spot
(d) No error.

Answer: Option C

5. We cannot handle
(a) this complicated case today
(b) unless full details are not given
(c) to us by now
(d) No error.

Answer: Option C

6. Who was the Governor General of India during the launch of Civil Disobedience Movement?
(a) Lord Irwin
(b) Lord Chelmsford
(c) Lord Dalhousie
(d) Lord Wavell

Answer: Option A

7. Which among the following is an Indirect Tax?
(a) Income Tax
(b) Sales Tax
(c) Corporation Task
(d) None of the above

Answer: Option B

8. National Sugar Institute is located in which city?
(a) Jaipur
(b) Bhopal
(c) Kanpur
(d) Hyderabad

Answer: Option C

9. Which committee has been constituted by BCCI to study contentious issues in implementing Lodha panel reforms?
(a) Amitabh Choudhary committee
(b) T.C. Mathew committee
(c) Rajeev Shukla committee
(d) C.K. Khanna committee

Answer: Option C

10. The iconic taj mahal palace hotel of Mumbai has acquire an image trademark under which act?
(a) Trademarks act, 1989
(b) Trademarks act, 1978
(c) trademarks act, 1958
(d) Trademarks act, 1999

Answer: Option D

11. Pointing to a photograph Rasika said “He is the grandson of my grandmother’s only son.” How is the boy in photograph related to Rasika ?
(a) Son
(b) Nephew
(c) Brother
(d) Cannot be determined

Answer: Option B

12. Manasi is the mother of N. N’s father Shiv has 3 children. Based on this information, state which of the following is definitely true:
(a) Shiv has 3 daugthers
(b) Shiv has 3 sons
(c) N is a male child
(d) Manasi has 3 children

Answer: Option D

13. Introducing a boy, a girl said, “He is the son of the daughter of the father of my uncle.” How is the boy related to the girl?

(a) Brother
(b) Nephew
(c) Uncle
(d) Son in Law

Answer: Option A

14. Introducing Sanya, Radhika said “She is the only daughter of my father’s only daughter”. How is Radhika related to Sanya?

(a) Niece
(b) Cousin
(c) Aunty
(d) None of the above

Answer: Option D

15. X walks 10 kms, towards East. From there, he walks 6 kms. towards West. Then, he walks 3 Kms. towards South. How far and in which direction is he with reference to his starting point?

(a) 5 Kms South-East
(b) 5 Kms East
(c) 7 Kms East
(d) 7 Kms South-West

Answer: Option A