CLAT LLM PRACTICE PAPER 125

  • August 4, 2017
  • 10:30 pm
  • Abhay Sharma

SECTION I- ENGLISH

1. Between the devil and the deep sea
a. a deep sea diver
b. to be evil tempoired
c. in a delimma
d. a man who is drowning

Answer: Option C

2. He is in the habit of fishing in troubled waters
a. putting others in trouble
b. indulging in every conspiracy
c. a gravity in the situation
d. taking advantage of troubled conditions for personal profit

Answer: Option C

3. The involvement of teachers in the scheme of education proves to mare nest
a. false investors
a noble thing
c. a success idea
d. a timely step

Answer: Option A

4. he was a king who ruled his subject with a high end
a. oppressively
b. kindly
c. conveniently
d. sympathetically

Answer: Option A

5. The M.p. from our constituency is fond of blowing his own trempt whenever he gets a chonace
a. praising his own good deeds
b. speking too loudly
c. looking after his own interst
d. making long speeches

Answer: Option B

SECTION II- GENERAL KNOWLEDGE/CURRENT AFFAIRS

6. The international finance corporation was established in
a. 1956
b. 1972
c. 1985
d. 1960

Answer: Option A

7. when did regional rural bank start functioning in india
a. 1975
b. 1947
c. 1956
d. 1960

Answer: Option A

8. India’s first ever mega textile trade event textile’s india 2017 started in which city
a. surat
b. ahemdabad
c. Gandhi nagar
d. rajkot

Answer: Option C

9. Which country has won the 2017 asian team snooker championship
a. Japan
b. China
c. India
d.Malaysia

Answer: Option C

10 India’s first university only for dalit will come up in which city
a. Kochi
b. Hyderabad
c. Udaipur
d. Bhopal

Answer: Option B

SECTION III- LOGICAL REASONING

Give Answers:
a. if only conclusion I follows
b. if only Conclusion II follows
c. If either conclusion I conclusion II follows
d. if neither conclusion I nor II follow

11. Statement I: all roads are poles.
II No pole is a house

Conclusion: I Some roads are houses
II Some houses are poles

Answer: Option D

12. Statement :I all birds are tall
II Some talls are hen

Conclusion: I some birds are hen
II Some hens are tall

Answer: Option B

13.Statement : some papers are pens
Angle is a paper.

Conclusion: I angle is not pen
II Angle is a pen

Answer: Option C

14.If rama says that his mother is the only daughter of laxman’s mother how is rama related to laxman
a.son
b.Father
c. Father-in –law
d.Uncle

Answer: Option D

15.if MINGUR is coded as 312547 and TADA is coded as 6898 how can MADURAI be coded as:
a. 349817
b. 3894871
c. 3949718
d. 3894781

Answer: Option D