CLAT LLM TEST PAPER 120

  • July 29, 2017
  • 10:30 pm
  • Abhay Sharma

 

SECTION I- ENGLISH
DIRECTIONS: In these questions, out of the four alternatives, choose the one which can substituted for given words/ phrases:
1. Too much officially formality
a. Bureaucracy
b. Red- tapism
c. Diplomacy
d. Autocracy

Answer: Option C

2. Enclosure for birds
a. Pen
b. Nest
c. Lair
d. Aviary

Answer: Option D

3. That cannot be conquered
a. Invincible
b. Invulnerable
c. Intangible
d. Inevitable

Answer: Option A

4. In the following find which one is correctly spelt?
a. Reprasentative
b. Adminestrative
c. Demanstrative
d. Attractive

Answer: Option D

5. Fill in the blank with correct alternative:
He never drinks and drives. He is too …………to do something silly like that.
a. Sensuous
b. Sensitive
c. Sensual
d. Sensible

Answer: Option D

SECTION II- GENERAL KNOWLEDGE/ CURRENT AFFAIRS

6. India signed the “Paris Agreement on Climate Change” in April, 2016 at:
a. Paris
b. New York
c. Genva
d. New Delhi

Answer: Option B

7. “Beyond the Lines ¬ An Autobiography” is authored by:
a. Arun Shorie
b. Justice Krishna Iyer
c. Mr. Soli Sorabjee
d. Kuldeep Nayar

Answer: Option D

8. Who was the Constitutional Advisor to the Constituent Assembly in f raming the Indian Constitution?
a. Dr. B.R. Ambedkar
b. Dr. Rajendra Prasad
c. Pandit Jawaharlal Nehru
d. Sir B. N. Rau

Answer: Option DD

9. The Currency of Thailand is
a. Baht
b. Ringgit
c. Peseta
d. Rupees

Answer: Option A

10. Which Inidan music composer has been shortlisted for the 2017 world soundtrack awards – a public choice award?
a. Ismail Darbar
b. Hridaynath Mangeshkar
c. Ilaiyaraaja
d. A R Rehman

Answer: Option D

SECTION III- LOGICAL REASONING
11. If a wall is called window, window is called door, door is called floor floor is called roof and roof is called ventilator. What will a person stand now?
a. door
b. ventilator
c. roof
d. floor

Answer: Option C

12. A is the son of C, C and Q are sisters. Z is the mother Q, P is the son of Z. which of the following is true
a. P and A are cousins
b. P is the maternal uncle of A
c. Q is the maternal Grandfather of A
d. C and P are sisters

Answer: Option B

13. Hemant in order to go to university started from his house in the east and came to a crossing the road t left end in a theatre straight ahead is the hospital. In which direction is the university?
a. North
b. South
c. East
d. West

Answer: Option B

14. ? : QEHMDF :: WIDELY : HVCDXK
a. FRINGE
b. STRING
c. FRANCE
d. DEMAND

Answer: Option A

15 a____ bc ____c_____abb____bca_____
a. cccbc
b. cbbac
c. accba
d. Abbba

Answer: Option C