CLAT LLM TEST PAPER 123

  • August 1, 2017
  • 10:30 pm
  • Abhay Sharma

ENGLISH
1. School begins ________ Monday.
A. In
B. On
C. From
D. Since

Answer: Option B

2. I haven’t smoked____ ages
A. Since
B. From
C. For
D. None

Answer: Option C

3. Find the word that is opposite in meaning to the given word INEPT
A. accurate
B. skilful
C. sensible
D. artistic

Answer: Option B

4. She was often interviewed________ a female jockey
A. on account of she was
B. by her being
C. because she was
D. being as she was

Answer: Option C

5. I need to work hard __________ I can pass the exam
A. So
B. So that
C. But
D. Them

Answer: Option B

LEGAL
6. The First day session of Indian Constituent Assembly was chaired by
A. Dr. Sachchidanand Sinha
B. Dr. B.R Ambedkar
C. Pt. Jawaharlal Nehru
D. Dr. Rajendra Prasad

Answer: Option A

7. ‘A’ finds a purse with money, not knowing to whom it belongs; he afterwards discovers that it belongs to ‘B’ and appropriates to his own use. ‘A’ is guilty of
A. Theft
B. Criminal misappropriation
C. Criminal breach of trust
D. Cheating

Answer: Option B

8. A police constable compels a person to remain in police station on false case of theft and allowing him to go after receiving money from him. He is liable for
A. Forgery
B. Cheating
C. Extortion
D. Wrongful confinement

Answer: Option B

9.‘ A’ is cutting the wood with an axe at a place where children are playing ? The axe files off and kills a nearby child. ‘A’ is liable for
A. No offence
B. Murder
C. Culpable homicide
D. Causing death by negligence

Answer: Option B

10.In exercise of the right of private defence of property death cannot be caused in the case of
A. Robbery
B. House breaking by night
C. Mischief by fire in a dwelling house
D. Theft

Answer: Option D

G.K

11. Threat of global warming’ is increasing due to increasing concentration of
A.Carbon dioxide
B.Ozone
C.Nitrous oxide
D.Sulphur dioxide

Answer: Option A

12. The pass located at the southern end of the Nilgiri Hills in south India is called
A. Palghat Gap
B. Borghat gap
C. Thalgat pass
D. The Bolan pass

Answer: Option A

13. Which among the following books is not authored by J K Rowling?
A.Silkworm
B.Spy Man
C. The cuckoo’s calling
D.None

Answer: Option B

14. Which state government has formed committee to study legalities for separate state flag?
A. Karnataka
B. Kerala
C. Tamil Nadu
D. West Bengal

Answer: Option A

15. The Dandeli Wildlife Sanctuary is located in which state?
A. West Bengal
B. Nagaland
C. Karnataka
D. Madhya Pradesh

Answer: Option C